Oftalmologija

Bispecifična protutijela

Bispecifična protutijela kombiniraju dva ili više elemenata koji prepoznaju antigene u jednu cjelinu sa sposobnošću vezanja na dva ili više ciljeva.

Ta protutijela temeljena su na činjenici da je često više signalnih puteva odgovorno za nastanak bolesti. Jedan pristup podrazumijeva ugradnju većeg broja područja vezanja antigena u jednu molekulu. U tvrtki Roche također smo osmislili novi format za bispecifična protutijela, nazvan CrossMAbs (MAb prema engleskom Monoclonal Antibody). Za razliku od drugih tehnologija, CrossMAb omogućuje proizvodnju i točan poredak lanca s pomoću standardnog procesa koji se primjenjuje za proizvodnju terapijskih protutijela.

U prosincu 2014. godine najavili smo preuzimanje tvrtke Dutalys kako bismo povećali svoje mogućnosti otkrivanja i razvoja potpuno ljudskih, bispecifičnih protutijela na osnovi njihove zaštićene tehnologije DutaMabs™. Platforma tehnologije DutaMab™ omogućuje daljnji razvoj bispecifičnih protutijela na jednom dijelu određenog protutijela, a koji su karakterizirani visokom sklonosti i simultanim vezanjem na oba cilja, izvrsnom stabilnošću i dobrim svojstvima proizvodnje.

Hoffmann-La Roche Ltd Representative Office Podgorica Cetinjska 11, The Capital Plaza 81000 Podgorica, Montenegro

KontaktU svijetulinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeO namaTerapijska područjaIstorijaPričeKarijereIzjava o zaštiti privatnostiPravna izjava