Izjava o zaštiti privatnosti

Izjava o zaštiti privatnosti na stranicama Web portala www.rochecg.com

Hoffmann La Roche Ltd – Dio stranog društva Podgorica je posvećen zaštiti i poštovanju Vaše privatnosti. Veoma nam je važno da Vam obezbijedimo uslove da koristite ovaj Web portal bez ikakve bojazni da ćete na bilo koji način dovesti u pitanje Vašu privatnost. Kako bismo što bolje zaštitili Vašu privatnost, prilažemo Vam ovu izjavu u kojoj se navode načini na koje koristimo podatke dobijene online. Takođe, i Vi možete donositi odluke o načinu na koji se prikupljaju podaci o Vama, a zatim koriste na našem Web portalu. Hoffmann La Roche Ltd – Dio stranog društva Podgorica  Vaše podatke prikuplja i obrađuje u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (Službeni list Crne Gore br. 79/08, 70/09, 44/12, 22/17)


Prikupljanje podataka

Na nekim stranicama Web portala www.roche.me možete se prijaviti na naše online biltene, ili nas kontaktirati preko sajta radi dobijanja određenih informacija. Lični podaci koji su povezani s identitetom određenog lica i koji se mogu prikupiti na ovim stranicama uključuju: ime, pol, godište, e-mail adresu, kao i druge podatke potrebne za korišćenje Web portala o kojima Vas obavještavamo prije njihovog prikupljanja.

Na određenim djelovima nekih od naših Web stranica, samo lica koja nam daju tražene podatke koji ih identifikuju, ili lica koja eksplicitno prihvate postavljene uslove pristupa tim stranicama, biće u mogućnosti da pristupe tim stranicama.


Kako koristimo Vaše podatke

Podatke koje nam date o sebi možemo koristiti kako bismo ispunili Vaše zahtjeve koji se tiču naših proizvoda i programa, zatim kako bismo odgovorili na Vaša pitanja o našim proizvodima i programima i kako bismo Vam pružili informacije koje ste zatražili.

Katkad prikupljene podatke koji nisu povezani s identitetom određenog lica koristimo da bismo poboljšali dizajn i sadržaj naših Web stranica. Ti podaci nam omogućuju da personalizujemo Vaše korišćenje Web portala. Te podatke takođe u cjelosti možemo koristiti da analiziramo korišćenje našeg Web portala.

Podatke koji su povezani s identitetom određenog lica možemo, na primjer, otkriti u eventualnom pravnom procesu, po sudskom nalogu ili sudskom pozivu, kao i u svrhe izvršavanja drugih zakonom propisanih obaveza Hoffmann La Roche Ltd – Dio stranog društva Podgorica. Isto tako, ti podaci mogu postati dostupni eventualnom pravnom nasljedniku kompanije Hoffmann La Roche Ltd – Dio stranog društva Podgorica .

Iako preduzimamo odgovarajuće tehničke, kadrovske i organizacione mjere zaštite ličnih podataka, kako bismo se osigurali od gubitka, uništenja, nedopuštenog pristupa, promjene, objavljivanja, kao i od zloupotrebe i neovlašćenog otkrivanja podataka, ne možemo garantovati da prikupljeni podaci koji su povezani s identitetom određenog lica nikada neće biti otkriveni na način koji je protivan ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti.

Konačno, podatke koji su povezani s identitetom određenog lica, Hoffmann La Roche Ltd – Dio stranog društva Podgorica neće koristiti ili prenositi ukoliko nisu dobijeni na načine koji su upravo navedeni, a da Vam ne ponudi mogućnost da se prethodno usprotivite takvom korišćenju.


Prikupljanje podataka sa Web stranica trećih lica

Neke od stranica ovog Web portala sadrže linkove na druge Web stranice, čije se postupanje s podacima može razlikovati od našeg. Posjetioci treba da pročitaju ostale izjave o zaštiti privatnosti, s obzirom na to da mi nemamo kontrolu nad podacima koji se prikupljaju na stranicama trećih lica.

Neke stranice našeg Web portala mogu koristiti renomiranu treću stranu da predstavlja svoje proizvode, odnosno usluge ili nudi reklame koje možete vidjeti na tim Web stranicama. Naša Izjava o zaštiti privatnosti ne pokriva korišćenje podataka koje su treća lica ili server možda prikupili od Vas.


Kolačići (Cookies)

Kako bismo poboljšali Vaše iskustvo na našim Web stranicama, mnoge naše Web stranice koriste tzv. «kolačiće». Kolačići su tekstualne datoteke koje smještamo u Vaš pretraživač da bismo sačuvali Vaše interese. Sami kolačići ne otkrivaju nam Vašu e-mail adresu ni bilo koji drugi podatak koji je povezan s identitetom određenog lica, ukoliko Vi ne odlučite da nam date taj podatak, na primjer tako što se registrujete na nekoj od stranica našeg Web portala. Međutim, kada na Web stranici odlučite da date podatke koji su povezani s identitetom određenog lica, taj se podatak može povezati s podacima sačuvanim u kolačiću.

Kolačiće koristimo radi prikupljanja podataka o korišćenju naših stranica (statistika) i u svrhe poboljšanja sadržaja i ponude na našem Web portalu. Na primjer, kolačiće možemo koristiti da bismo za Vas prilagodili korišćenje naših Web stranica (npr. da Vas prepoznamo po imenu kada se vratite na našu stranicu), sačuvamo Vašu lozinku u područjima zaštićenim lozinkom i sl.

Vi ste u mogućnosti da spriječite - onesposobite upotrebu kolačića, podešavanjem Vašeg internet pretraživača za tu opciju. Međutim, u tom slučaju moguće je da ćete sebe lišiti mogućnosti korišćenja interaktivnih sadržaja našeg Web portala.

 


Održavanje sigurnosti

Vaši lični podaci su tajni i mogu biti korišćeni samo od strane Hoffmann La Roche Ltd – Dio stranog društva Podgorica a radi ispunjenja Vaših zahtjeva, pa se obavezujemo da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo prikupili.


Preduzeli smo odgovarajuće fizičke, elektronske i administrativne korake da osiguramo i pomognemo da se spriječi neovlašćen pristup, da sačuvamo sigurnost podataka i da ispravno koristimo podatke koje prikupimo online.
Uz to, svaki podatak koji dobrovoljno date biće upotrijebljen samo u svrhu u koju je dat.


Povjerljivost komunikacija među korisnicima

Poruke i sadržaji koji korisnici šalju na bilo koji tzv. online forum, „message board“ (oglasna tabla), ili „chat room“ (pričaonica), nisu zaštićeni kao povjerljivi i mogu biti dostupni drugima. Vi ste odgovorni za sadržaj koji tom prilikom iznosite i morate postupati pažljivo kako ne biste doveli u pitanje Vašu privatnost.

 

Maloljetni korisnici

Korisnici starosti ispod 18 godina, ne trebaju nam dotavljati svoje lične podatke, ukoliko za tako nešto nemaju saglasnost roditelja, ili staratelja.


Izmjene pravila zaštite privatnosti

Hoffmann La Roche Ltd – Dio stranog društva Podgorica zadržava pravo izmjene ovih pravila, a izmjene stupaju na snagu njihovim objavljivanjem na ovom portalu. Ukoliko izmijenimo pravila zaštite privatnosti, obavijestićemo Vas o tome postavljanjem linka do izmijenjenih pravila na početnu stranu Web portala i/ili ćemo Vas obavijestiti na drugi način (npr. putem mejla ukoliko ste nam ostavili mejl adresu). Vaše korišćenje Web portala nakon promjena znači i Vašu saglasnost i prihvatanje istih. 

 

Vaša prava u pogledu obrade podataka

U svakom trenutku imate pravo da, bez troškova, zahtijevate obavještenje o tome da li obrađujemo Vaše lične podatke, informacije o rukovaocu i obrađivaču ličnih podataka, sadržaju podataka koji se obrađuju, svrsi i pravnom osnovu za obradu ličnih podataka, o izvoru podataka prema raspoloživim informacijama, trećoj strani, odnosno korisniku ličnih podataka, kao i načinu automatske obrade ličnih podataka. Takođe, imate pravo da u svakom trenutku, bez troškova, zahtijevate izmjenu, dopunu ili brisanje Vaših ličnih podataka koje obrađujemo.


Kako nas kontaktirati

Ukoliko imate neka pitanja ili nedoumice o zaštiti Vaše privatnosti na ovoj Web stranicimožete nas kontaktirati na:

Hoffmann-La Roche Ltd
Representative Office Podgorica
Cetinjska 11, The Capital Plaza 
81000 Podgorica, Montenegro
Tel:  +382 20 241 823
        +382 20 241 825

Fax. +382 20 241 873
E-mail: [email protected]