Roche kao vodeća farmaceutska kompanija je pionir  unaprijeđenja zdravstvene zaštite. 

Kao inovator u proizvodima i uslugama za ranu detekciju, prevenciju, dijagnozu i tretman oboljenja, doprinosimo unaprijeđenju zdravlja i kvaliteta života kroz široki spektar djelovanja u različitim nivoima. Kompanija Roche obezbijedila je upotrebu prvih proizvoda koji su krojeni prema potrebama specifičnih grupa pacijenta.

Naša misija danas i sutra je kreiranje dodatne vrijednosti u zdravstvenoj zaštiti fokusirajući se na našu ekspertizu u dijagnostici i farmaceutici.

Vjerujemo kako je važno medicinska rješenja pružiti brzo, upravo sada, dok razvijamo inovacije za budućnost. Vodi nas najiskrenija želja da poboljšamo život pacijenata. Zato dolazimo na posao svaki dan.

Obavezujemo se na naučnu ozbiljnost i beskompromisnost, nepovrjedivu etičnost te da pristup medicinskim inovacijama bude dostupan svima. Radimo danas kako bismo izgradili bolje sutra. 

Ponosni smo na sebe, na svoj rad i način rada. Ima nas mnogo, radimo kao jedan, različite poslove, na različitim mjestima, širom svijeta. Mi smo Roche.